"De Stichting Sittard Rosa Lima, opgericht in 1993, heeft zich ten doel gesteld om kleine ontwikkelingsprojecten in de sloppenwijken van Lima (Peru) financieel te ondersteunen. De bewoners van Sittard-Geleen worden mede door de informatie over deze projecten bewust gemaakt van de verhoudingen tussen het rijke Noorden en het arme Zuiden".
 
 

Yachay Peru


Enkele indrukken van de nieuwbouw en in gebruik name van de  accommodatie.

Yachay Peru is een folkloristische jongerengroep die dansen instudeert en uitvoert tijdens feestelijke bijeenkomsten. Pater Jan Brinkhof heeft zich jaren ingezet om deze groep jongeren een eigen huisvesting  te bieden met meer ontwikkelingskansen.
Jaren heeft de groep gebruik kunnen maken van ruimtes die bij de kerk van pater Jan zijn gelegen. Echter, de kerk bleek gaandeweg de ruimtes zelf vaker nodig te hebben.
Veel jongeren hebben een weinig zinvolle vrijetijdsbesteding. Als er al onderwijs is, heeft dit toch maar enkele uren per dag plaats. Voor de jongeren zijn er weinig mogelijkheden voor de vrije tijd. Het gevaar van criminaliteit, drugsgebruik, en gezondheidsproblemen ligt op de loer. Vandaar de inzet van pater Jan. Yachay Peru (“de jeugd van Peru”) biedt de jongeren de mogelijkheid om zinvol om te gaan met hun vrije tijd. Daarnaast worden in het gebouw voorlichtingsactiviteiten  geboden over tal van onderwerpen die de jongeren bezig houden. Ook maken zij hun kleding voor de folkloristische dansen voornamelijk zelf onder leiding van ervaren ontwerpers.

 
q q q
q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q

 


 

 

chrisPater Jan Brinkhof