"De Stichting Sittard Rosa Lima, opgericht in 1993, heeft zich ten doel gesteld om kleine ontwikkelingsprojecten in de sloppenwijken van Lima (Peru) financieel te ondersteunen. De bewoners van Sittard-Geleen worden mede door de informatie over deze projecten bewust gemaakt van de verhoudingen tussen het rijke Noorden en het arme Zuiden".
 
 

Global Exploration !
Sittard-Geleen, november 2013

Scholengemeenschap Trevianum,


Zo'n 400 jongeren reisden in de zomer van 2013 met de Valkenburgse Stichting Global Exploration de wereld rond. Het doel: de culturen van India, Nepal, Peru, Tanzania, Indonesië, China, Cambodja en Thailand ontdekken en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan een betere leefsituatie ter plekke.

Reizen om letterlijk én figuurlijk je wereld te vergroten, dat is de gedachte achter Global Exploration.

Op vrijdag 15 november  jl. vond de afsluitende manifestatie plaats in het gebouw van Scholengemeenschap Trevianum in Sittard.
Alle deelnemers kwamen nog eenmaal bijeen om hun ervaringen te delen en te presenteren aan de vele belangstellenden.  Op uitnodiging van de organisatie was ook Stichting Sittard Rosa Lima daarbij aanwezig met een informatiestand. Vooral de scholieren die eerder dit jaar een bezoek brachten aan Peru toonden veel belangstelling voor het werk van Pater Jan Brinkhof.