"De Stichting Sittard Rosa Lima, opgericht in 1993, heeft zich ten doel gesteld om kleine ontwikkelingsprojecten in de sloppenwijken van Lima (Peru) financieel te ondersteunen. De bewoners van Sittard-Geleen worden mede door de informatie over deze projecten bewust gemaakt van de verhoudingen tussen het rijke Noorden en het arme Zuiden".
 
 

Donderdag 4 juli

Schilderij "Zefke Mols"

Op donderdag 4 juli gaat het bestuur van de Stichting Sittard-Rosa-Lima op bezoek bij Inloophuis bieZefke aan de Engelenkampstraat in Sittard. Het bezoek heeft een bijzonder doel: het aanbieden van een fraai olieverfschilderij van de naamgever van het inloophuis: Zefke Mols.

De stichting Sittard-Rosa-Lima kreeg dit schilderij twee jaar geleden uit een nalatenschap. De bedoeling van de schenker was om het schilderij te verkopen en de opbrengst te gebruiken voor de bouw van eetplaatsen in de sloppenwijken van Lima, de hoofdstad van Peru. Vervolgens bood iemand, die verder anoniem wilde blijven, aan het schilderij te kopen, maar gaf daarbij aan, het portret niet zelf te willen hebben. Na intern overleg heeft het bestuur van de stichting Sittard-Rosa-Lima besloten het schilderij aan te bieden aan Inloophuis bieZefke, huiskamer voor dak- en thuislozen. Een betere plaats is immers nauwelijks denkbaar.
Het bestuur van bieZefke wil het schilderij van zijn naamgever graag in ontvangst nemen, om het een permanente plek te geven in de huiskamer.

Stichting Sittard-Rosa-Lima en Inloophuis bieZefke zijn in zekere zin aan elkaar verwant. Zo draagt SRL eraan bij dat in de sloppenwijken van Comas/Lima gaarkeukens worden opgezet om de bewoners van verantwoorde maaltijden te voorzien. De vrijwilligers van Inloophuis bieZefke zorgen ook dagelijks voor warme maaltijden of soep voor de gasten. De overdracht van het schilderij van Zefke Mols wordt dan ook aangegrepen om elkaar over en weer te informeren over elkaars activiteiten en elkaar beter te leren kennen.