"De Stichting Sittard Rosa Lima, opgericht in 1993, heeft zich ten doel gesteld om kleine ontwikkelingsprojecten in de sloppenwijken van Lima (Peru) financieel te ondersteunen. De bewoners van Sittard-Geleen worden mede door de informatie over deze projecten bewust gemaakt van de verhoudingen tussen het rijke Noorden en het arme Zuiden".
 
 

MUSADA SITTARD

Musada is een Wereldmuziekfestival dat al meer dan 25 jaar plaats vindt in Sittard. Op 9 juni is het hart van Sittard weer een smeltkroes van geuren, klanken, kleuren en bewegingen die éénmaal per jaar de lucht boven de Markt in Sittard doet trillen.....omdat het Wereldmuziekfestival Musada neerstrijkt.

De wereld vraagt van ons om met een eerlijke, oprechte maar ook nieuwsgierige blik naar haar te kijken. Daarom roepen wij: "De verschillen moet je vieren" !! Lieve mensen, kom allemaal kijken en snuif die vreemde maar oh zo heerlijke geuren op. Kijk naar al die prachtige kleuren van mensen en hun kleding en stoffen en laat je meesleuren door de opzwepende klanken van verre oorden...............dat is het "Festival Musada" op De Mert In Zitterd.