"De Stichting Sittard Rosa Lima, opgericht in 1993, heeft zich ten doel gesteld om kleine ontwikkelingsprojecten in de sloppenwijken van Lima (Peru) financieel te ondersteunen. De bewoners van Sittard-Geleen worden mede door de informatie over deze projecten bewust gemaakt van de verhoudingen tussen het rijke Noorden en het arme Zuiden".
 
 

Feestvierende Ridder Jan BrinkhofFeest in Lima vanwege de benoeming van Jan Brinkhof tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

ww ww ww
ww foto ww
w w wit

Koninklijke Onderscheiding voor pater
Jan Brinkhof

ww ww ww
ww foto ww
w w wit


Op 17 juni 2015, de dag waarop hij 77 jaar werd, is Jan Brinkhof  benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Heidema van Deventer reikte namens de Koning de onderscheidingstekens uit.
In zijn toespreek ging burgemeester Heidema uitgebreid in op het werk van pater Jan in de sloppenwijken van Comas, Lima, Peru

“…. Wat ik werkelijk prachtig vind is de manier waarop u de eetplaatsen heeft opgezet. Om in uw jargon te blijven: Het is meer dan brood alleen.
En om  een bekende vergelijking te maken: U geeft mensen geen vis, maar een hengel zodat ze zelf kunnen vissen en vangen.

Uw motto is: Je kunt altijd wat voor je medemensen en je wijk betekenen. Vertrouwend op je geloof kun je proberen je leven samen met anderen een positieve wending te geven en kwaad zo veel mogelijk buiten de deur te houden, hoe moeilijk dat in een land als Peru ook is.

Vanuit uw parochie en de eetplaatsen bent u de vrouwen, de moeders en kokkinnen, in hun kracht gaan zetten door hen cursussen te laten volgen op allerlei terreinen.
Op die manier heeft u hen in staat gesteld zichzelf te ontwikkelen en daarmee ook hun kinderen en hun buurtgenoten. Zij zijn ook drijvende krachten achter allerlei activiteiten in de eetplaatsen zelf.

Los van de banden die er via de stichting Sittard-Rosa-Lima en het voormalige Latijns Amerika Komité Deventer waren en nog steeds zijn, welvaart en stabiliteit elders op de wereld zijn ook van belang voor onze samenleving. Armoede en achterstelling zijn een voedingsbodem voor en oorzaak van vele brandhaarden in de wereld.

U draagt met uw werk en projecten - waarmee u ook vele Nederlanders aan Peru en Comas weet te verbinden - bij aan een klein beetje welvaart of welzijn en stabiliteit op een heel klein stukje aarde. Al bijna een halve eeuw, samen met de mensen zelf.

Uw rechtvaardigheidsgevoel, naastenliefde, motivatie, uw geloof, persoonlijke offers en uw ongelofelijke gedrevenheid hebben deze – ‘multifunctionele voorzieningen’ tot stand gebracht. Voorzieningen die de hardware vormen voor sociale structuur en die mensen stapje-bij-beetje vooruit helpen.
Voor velen zou dit een enorme taak zijn. Jezelf volledig wegcijferen om anderen te kunnen helpen; er zijn er maar weinig die dat pad kiezen. U heeft er uw levenswerk van gemaakt” aldus burgemeester Heidema.
Op uitnodiging van de familie woonde een delegatie van Sittard Rosa Lima deze feestelijke dag bij.  

ww ww ww
ww foto ww
w w wit
ww ww ww
ww foto ww
w w wit

“Een overzicht van het feest in Lima ter ere van onze geridderde pater JanBrinkhof

 
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q
q q q

Feest in Lima, najaar 2015

 

 

 

 

 

trompetter

BRIEF van JAN BRINKHOF
( 4 augustus 2015)
Lees hier de laatste brief
uit Lima.
test  Lees de brief

_ *_ *_ *_ *_ *_ *_ *_ *_ *_ *

lint

Felicitaties aan de geridderde

Pater Jan Brinkhof