"De Stichting Sittard Rosa Lima, opgericht in 1993, heeft zich ten doel gesteld om kleine ontwikkelingsprojecten in de sloppenwijken van Lima (Peru) financieel te ondersteunen. De bewoners van Sittard-Geleen worden mede door de informatie over deze projecten bewust gemaakt van de verhoudingen tussen het rijke Noorden en het arme Zuiden".
 
 

Activiteiten !

Projecten in Lima,
Het is niet moeilijk in Lima projecten te vinden die steun kunnen gebruiken.  De toestroom van honderdduizenden mensen vanaf het platteland naar werk en de verlokkingen van de stad gaat echter door en de provisorische behuizingen klimmen gestaag over hellingen en bergen, steeds verder de troosteloze zand- en steenwoestijn in.
In de wijk, Comas (circa 1 miljoen inwoners)) werkt "padre" Jan Brinkhof.  Zijn  werk kenmerkt zich door een aanpak om mensen weerbaar te maken en hun zelfredzaamheid te vergroten. Voor de stichting Sittard-Rosa-Lima is dat het belangrijkste criterium om een project te ondersteunen.

In het verleden ondersteunde SRL ook het werk van de “Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid” in de wijk Puenta Piedra. Door het vertrek van de Zusters als gevolg van overlijden, is helaas een eind gekomen aan de ondersteuning in dit deel van de sloppenwijken van Lima


Yachay Peru : Nieuwbouw en ingebruikname

Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Feest ridder pater Jan in Deventer

Projekt overzicht : deel 1

Projekt overzicht: deel 2

Projekt overzicht: deel 3

Projekt overzicht: deel 4

Projekt overzicht: deel 5

Activiteit: Marijn Poels in Peru

Festiviteit: Musada Sittard

Activiteit: Schilderij Zefke Mols

Activiteit: Global Exploration

 

 

lees verder  Back to Top

El Señor de los Milagros de Nazarenas

12

 

12