"De Stichting Sittard Rosa Lima, opgericht in 1993, heeft zich ten doel gesteld om kleine ontwikkelingsprojecten in de sloppenwijken van Lima (Peru) financieel te ondersteunen. De bewoners van Sittard-Geleen worden mede door de informatie over deze projecten bewust gemaakt van de verhoudingen tussen het rijke Noorden en het arme Zuiden".
 
 
Voorjaarsactie 2014 !
Sittard-Geleen

Afgelopen jaar heeft Pater Jan niet stilgezeten”

De projekten zijn via een fotoserie te zien ..klik voor meer op de foto

Najaarsactie 2013 !

Projekt Sector 116 - wijk “Año Nuevo”

Op 17  juni van dit jaar vierde pater Jan Brinkhof zijn 75e verjaardag  en stond hij samen met familie, vrienden  en mede-parochianen stil bij het feit, dat hij al 25 jaar werkzaam is in Comas, Lima.
Bij die gelegenheid heeft het bestuur van de Stichting Sittard Rosa Lima pater Jan een  boekje gestuurd met goede wensen en foto’s die hem herinneren aan de momenten die  hij tijdens zijn vakanties in Sittard heeft doorgebracht
Jan Brinkhof is altijd weer dankbaar voor de enorme steun die hij ook vanuit onze stad ontvangt. In zijn laatste brief van 3 november jl. schrijft hij o.a. : Ik ben blij dat het nog kan, 2 keer per jaar een actie. Er is veel vertrouwen in jullie, voor ons erg fijn dat de mensen nog zo geven.”.

Het nieuwe project betreft de bouw van  een gemeenschapshuis en eetplaats in  “Sector116”, een jonge en arme buurt van de wijk “Año Nuevo”. De bewoners willen een gemeenschapsvoorziening  realiseren voor vergaderingen, vormingsactiviteiten, het delen van lief en leed, ontmoetingsplek voor jongeren, en acties als “beker melk” voor de allerkleinsten.
Er is een bestaande ruimte die dienst doet als eetplaats. Maar de door pater Jan bijgevoegde foto’s laten een krakkemikkig bouwsel zien, waarin het onverantwoord lijkt er nog veel langer in te werken en te verblijven.
De nieuwbouw met een grondoppervlak van 90 m2 voorziet daarom ook in een nieuwe keuken  en in een heren- en damestoilet.
De kosten worden geraamd op een bedrag van ongeveer € 13.000,-

Lees verder de gehele actie in pdf. document

 

Voorjaarsactie 2013 !
Sittard-Geleen

Projekt eetplaats "Huancavelica" in de wijk El Agustino


 

Acties/Projekten. 2013
• De voorjaarsactie 2013 werd gehouden voor de aanleg van een eetplaats voor

 

 

Projecten 2014

Klik op de foto voor meer !!.

Projecten 2014

Klik op de foto voor meer !!

Eetplaats Eetplaats Virgen del
Rosario , Lima 2012

Trappen in wijk Colinas,
Lima 2012